tiistai 11. elokuuta 2009

Paas paaluttaen

Nyt kaikki paaluttamaan! Kauppalehti (11.8.2009) näyttää esimerkkiä.

"Perusliikenne, kuten kaukoreitit, pyörivät samalla intensiteetillä ympäri vuoden. Se on Finnairin perustyötä, jossa ei tarvita ulkopuolista työvoimaa", Timo Willberg paaluttaa. Willberg on Liikennelentäjäliiton puheenjohtaja.

Paaluttaa on rakentamissanastoa. Nopealla netin selaamisella löytyy useampiakin teräspaalutusta tarjoavaa yritystä. Nähtävästi Willbergin sanoissa on voimaa ja hänen totuutensa ei pala tulessakaan. Perusliikenne on perustyötä, ilman ulkopuolista työvoimaa. Raakaa terästä. Seisoo omillaan tukevasti kuin paalu.

Mutta ehkei toimittaja tarkoittanutkaan sitä. Ehkä hän tarkoitti paaluttamisen urbaanimpaa tulkintaa. Urbaani sanakirja kuvailee paaluttaa-verbin näin: "Rakastella, käytetään yleensä miehisen mahtipontisen pumppausliikkeen korostamiseen."

Liikennelentäjäliiton puheenjohtajan ominaisuudessa ja vaikutusvallalla Willbergin ei välttämättä tarvitse korostaa miehistä mahtipontisuuttaan. Todennäköisesti testosteroni suorastaan huokuu hänestä – vaikuttuihan toimittajakin. Tai ehkä paaluttaa on yleisesti käytössä lentäjien ja lentoemäntien keskuudessa. "Mitäs jos mä vähän paaluttaisin?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti